Торти кои се право уметничко дело

Торти кои се право уметничко дело

Покрај фактот дека тортата пред сè мора да биде вкусна, мора да признаеме дека за нас е исто така важно како таа изгледа. Визуелниот аспект е дефинитивно нешто што нè привлекува на прв поглед, така што не е невообичаено вкусните колачи и десерти да изгледаат подобро и подобро.

 

Овој пат на Инстаграм, наидовме на импресивен профил на руска уметничка која нуди колачи што можеме да ги наречеме уметнички дела без размислување. Тортик Анушка е името на слаткарницата лоцирана во руската метропола, а зад неа стојат Мадина Јаворскаја и Рустам Кунгуров, брат и сестра кои заедно во 2009 година ја започнале оваа прекрасна приказна на гастрономска уметност. Ова се торти што се направени со голема прецизност. Тортите од Тортик Анушка најчесто се инспирирани од одлични уметнички дела, па затоа можете да најдете Мондријан, Ван Гог и многу други познати уметници чии дела се рачно нанесени или насликани на тортата. Исто така, покрај уметнички дела, ова талентирано дуо е инспирирано од модата, што може да се види од слатката верзија на познатата мини чанта на Jacquemus Le Chiquito или од познатата детали за Ирис ван Херпен.