4 методи за полнење на мобилниот телефон кога немате струја

Сигурно некогаш ви се случило да останете без струја, а истовремено да ви се испразни и батеријата на мобилниот телефон.

Но без грижи, затоа што сега постои решение и на овој проблем.

Својот мобилен телефон секогаш полнете го со оргинален полнач, но ако баш се најдете во тесно, можете да ги испробате и следните методи.

Резервна батерија

Соларни панели и полначи

Рачен лост

Воздушна турбина

Одлични идеи, зарем не?