Прва виртуелна изложба на фотографот Коста Дупчинов – „Носталгија“ со фокус на старите занаетиНастани

Прва виртуелна изложба на фотографот Коста Дупчинов – „Носталгија“ со фокус на старите занаети

Фотоизложбата „Носталгија втор дел“ на фотографот Коста Дупчинов,  во чиј фокус се старите занаети, од денеска е отворена и виртуелно. …

Трет конкурс за годишната стрип награда „Лифт“Настани

Трет конкурс за годишната стрип награда „Лифт“

Издавачката куќа ТЕМПЛУМ годинава, 2020, трет пат го распишува конкурсот за наградата „Лифт“, за македонски стрип. Наградата „Лифт“ се доделува…

Овие млади луѓе можат да го унапредат талентот со износ до 2.500 евра – поддржи ги!!Настани

Овие млади луѓе можат да го унапредат талентот со износ до 2.500 евра – поддржи ги!!

Дури 14 млади таленти од цела Македонија се натпреваруваат за наклоност на публиката во осмиот циклус на проектот „Ново Име“,…