Рита Ора ужива на одмор во ШпанијаМузика и филм
ЛЕТО Е

Рита Ора ужива на одмор во Шпанија

Рита Ора ужива во Шпанија со пријатели и новиот дечко Роман Гаврас. 29-годишната пејачка, родена во Приштина и 39-годишниот режисер,…

Microsoft ќе го преземе кинески TikTokМобилни и технологија

Microsoft ќе го преземе кинески TikTok

Минатата недела Трамп зборуваше за забрана на попуалрната апликација TikTok во САД, после разговорот со првиот човек на Microsoft го…

Роберт Вукелиќ има нова песнаМузика и филм
Безобразно " – летна и жешка авантура

Роберт Вукелиќ има нова песна

Со потенцијал за вистинско летно музичко освежување на нашата мкд сцена , песната “Безобразно” конечно деновиве добива своја промоција ,…

Благоја Варошанец е добитник на наградата за ликовна критика „Ладислав Баришиќ“Настани

Благоја Варошанец е добитник на наградата за ликовна критика „Ладислав Баришиќ“

Здружението на ликовни критичари „АИКА Македонија“ ја додели наградата „Ладислав Баришиќ“ за 2020 година од областа на ликовната критика. Комисијата во…