20 најлоши филмски продолженија

20 најлоши филмски продолженија

Речиси секој добар филм кој постигна неверојатен успех кога публиката беше во прашање имаше продолжение што, според критичарите, беше вистински неуспех.

Бизнис инсајдер направи листа на најлоши филмски продолженија на сите времиња. Ние ги презентираме 20 од најлошите филмови на нивната листа врз основа на публиката и критиките.

20. “Batman & Robin” (1997)

19. “Little Fockers” (2010)

18. “Deuce Bigalow: European Gigolo” (2005)

17. “Grown Ups 2” (2013)

16. “Basic Instinct 2” (2006)

15. “The Next Karate Kid” (1994)

14. “Big Momma’s House 2” (2006)

13. “Cheaper by the Dozen 2” (2005)

12. “Son of the Mask” (2005)

11. “Scary Movie 5” (2013)

10. “Caddyshack II” (1988)

9. “Mortal Kombat: Annihilation” (1997)

8. “Speed 2: Cruise Control” (1997)

7. “Daddy Day Camp” (2007)

6. “Staying Alive” (1983)

5. “The Sting II” (1983)

4. “Highlander 2: The Quickening” (1991)

3. “Police Academy 7: Mission to Moscow” (1994)

2. “Superbabies: Baby Geniuses 2” (2004)

1. “Jaws: The Revenge” (1987)