20-годишна студентка по медицина од Индија победи на „Мис на светот“

118-те убавици кои учествуваа во трката за посакуваната титула на натпреварот за убавина, кој се одржа во Кина.

Убавицата, која е студентка по медицина, ја прими блескавата круна од минатогодишната победничка Стефани дел Вал.

Мис на светот

Мис на светот

Мис на светот

На прашањето која професија според неа заслужува најголема плата и зошто, таа одговори дека тука не е важна плата и дека МАЈКАТА заслужува најголема почит.

„Сметам дека мајката заслужува најголема почит. Не сметам дека е за платата, туку за љубовта и почитта која таа му ја дава на некого. Таа е најголемата инспирација во мојот живот. Мајката треба да добие најголема почит“ – изјави таа.

Мис на светот

Мис на светот

Мис на светот

Мис на светот