10 омилени туристички дестинации во Германија

10 омилени туристички дестинации во Германија

Странските туристи во Германија би можеле да гласаат оваа година за нивните најомилени дестинации. Оваа година, за прв пат, катедралата во Келн не треба да се набројува на листата, но има нови атракции.

10. Долината на реката Мозел

9. Зоолошка градина Хелбрун кај Минхен

8. Фантазијаленд Брух

7. Стар град во Хајделбург

6. Стар град во Дрезден

5.  Rotenburg ob der Tauber

Beautiful Flowers everywhere: The beautiful old town of Rothenburg with its flowered houses and windows __________ #germany #allemagne #deutschland #vacation #vacations #holidays #picoftheday #bestpicoftheday #bestofday #potd #dailypost #pictureoftheday #instapassport #instatraveling #instatravel #traveler #travelstagram #tripstagram #travelphoto #travelpic #travelling #travelers #travel #travelphotography #traveller #travellers #travelersnotebook #travelstroke #traveling #travels

A post shared by Andy (@_share_the_moments_) on

4. Боденско езеро

3. Нојшвајнштајн дворец

2. Парк Руст

1 Вонлендер  во Хамбург – минијатура на светот

Земјата на чудата во Хамбург е најголемата атракција од ваков вид во светот. Ова е вистинското ремек-дело на моделирањето на железничката пруга, каде до најситемн детал се направени минијатурите на цели земји, градови и пејзажи беа направени до најмалите детали. Свет 1:87!