10 изведувачи со најпродавани албуми на сите времиња

10 изведувачи со најпродавани албуми на сите времиња

Битлси го освоија САД во раните шеесетти години и до крајот на деценијата оставија неизбришлив белег на светските водечки музички листи.

Тие успеале да продадат 178 милиони албуми и се најдоа на врвот на листата на најпродавани албуми на сите времиња.

На второ место се најде музичарот Гарт Брукс со 148 милиони продадени албуми, додека третото место е за Елвис Присли со 12 милиони помалку, пишува „Бизнис Инсајдер”.

1. The Beatles – 178 милиони албуми

2. Garth Brooks – 148 милиони

3. Elvis Presley – 136 милиони

4. Led Zeppelin – 111.5 милиони

5. Eagles – 101 милион

6. Billy Joel – 82.5 милиони

7. Michael Jackson – 81 милион

8. Elton John – 78 милиони

9. Pink Floyd – 75 милиони

10. AC/DC- 72 милиони