10 градови кои мора да се посетат

10 градови кои мора да се посетат

Кога мислиме на бајките, секогаш мислиме на нешто нереално, со принцези и принцови и измислени места, замоци и градови. Сепак, постојат градови кои изгледаат како од бајка.

1 – Провенс, Франција

 

2 – Бајбери, Велика Британија

3 – Гасадалур, Фарски Острови

4 – Халстат, Австрија

5 – Ротенбург, Германија

6 – Бањон, Италија

7 – Манарола, Италија

8 – Гокајама, Јапонија

9 – Рендолсетра, Норвешка

10 – Ширакава, Јапонија