Здравје

Се чини дека цедењето, процесирањето и блендирањето на свежите овошја и зеленчуци може да биде и опасно. Сепак..
Кинеската провинција Анхуи се согласила на жените кои трпат големи болки во текот на менструалниот циклус...
Човекот е единствен пренесувач на ХИВ, бидејќи ги има таканаречените ЦД 4 лимфоцити, кои му се потребни на...
Грците и Србите се рекордери по бројот на испушени цигари, а последните владини анализи велат дека во просек во...
Дебатата за тоа дали чајот е поздрав од кафето изгледа дека е завршена. Барем според мислењето на Џозеф...
Низ годините канабисот бил лажно обвинуван дека е причинител на многу болести. Лошо спроведени, безмилосни...
Светската здравствена организација соопшти дека се потребни 18 месеци за да се извршат сите клинички тестови за...
Група британски и американски научници утврдија дека поради влијанието на хормоните на жените им е потешко...
Откако Светската здравствена организација прогласи алармантна состојба поради вирусот Зика, експерти од Бостон...
Сите оние кои имаат подолга брада знаат дека ако не ја одржуват по некое време тоа може да им штети на нивното...
Изгледа дека инаку простата фаза за консумација на измет наскоро би можела да поприми сосема друго значење...
Еден 20 годишен млад дечко од Колн е тешко повреден откако му експлодирала е-циагра. Тој се здобил со...
Температурата на воздухот е знатно над просекот за ова доба на годината. Меѓутоа, пред само неколку дена паѓаше...
Марихуаната и меморијата се линеарно поврзани. Колку повеќе марихуана пушите, толку полоши резултати...
Манијата по здравата исхрана станува сè посилна. Луѓето масовно веруваат дека ако го ограничат менито на...
Водата содржи две состојки - водород и кислород. Ситуацијата со флашираната вода е малку посложена, бидејќи нас...
"Пред некое време бев на забава на која петмина фраери си збореа за теретана, кардио и трицепси.... Поинтересни...
Тешко е да го замислите животот без шеќер, особено затоа што го има во многу работи кои ги јадеме. Шеќерот може...