Здравје

Тајната на долговечноста многумина ја бараат во здрава исхрана и активен, спортски начин на живот. Но, Гледис..
Консумирањето на екстази предизвикува чувство на еуфорија, ја намалува нервозата и депресијата, поради што...
Иако со години не предупредуваат за лошите последици од консумирањето на цврено месо и предупредувањата дека...
Вирусот кој се пренесува и за време на орален секс сега е главна причина за рак на грлото кај луѓето под 50...
Во 1946 година д-р Живорад Павлович го обелоденил своето животно дело и гордост на српската технологија и...
Алкохол најмногу се пие на северот на Европа и во земјите на бившиот Советски Сојуз, покажа истражувањето на...
Познато е дека доколку сакате да го задржите младешкиот изглед треба да се откажете од лошите навики од кои...
Пристигна шокантно предупредување за родителите - не им давајте на децата брза храна затоа што тоа може да има...
Луѓето кои имаат недостиг од хормонот кој се лачи во мозокот, а го регулира стресот и апетитот, имаат многу...
Експертите од Универзитетот Корк неодамна создадоа еден необичен производ - јогурт збогатен со посебни...
Конечно, вести на кои секој би се израдувал: консумирањето на 2-3 реда темно чоколадо е исто здраво како чаша...
Научниците велат дека нормите за телесна маса кај постарите личности со прекумерена тежина, кои се утврдени...
Професор од Харвард, Шон Актор во својата книга дава насоки за постигнување на среќа и задоволство...
Научниците за првпат успеаа да измерат колку медитацијата позитивно влијае на чувствата и помнењето. Веќе...
Истражувањето кое го направија научниците од Универзитетот во Бристол покажува дека во стресните ситуации...
Само едно и пол испиено пиво е доволно за поместување на границите на привлечноста, а при расудување на...
Во првата и најтешка недела на одвикнувањето може да помогнат пријателите, хобито, морковот и грицки...
Група австралиски доктори неодамна утврдија дека постои голем број на така наречени сајберхондрици, односно...