Здравје

Иако на секој производ можеме да најдеме информации за состојките и нивните количини, па и за евентуалните...
Американските научници се пред ново револуционерно откритие - отров од пајак кој е помоќен од најпознатиот лек...
Според последните сознанија, над една третина од луѓето во текот на денот ги "совладува сонот" поради...
Звучи предобро за да биде вистина, но во иднина посебните колачи и чоколада би требало да им помогнат на лицата...
Теоријата дека едно јаболко на ден го продолжува животот е потврдена од научниците, верувале или не, со...
Адолесцентите и младите луѓе кои ја конзумираат дрогата канабис се изложени на поголема опасност да заболат...
Покрај тоа што лекува во зимските месеци и помага во зачувувањето на имунитетот, научниците тврдат дека...
Еден алкохолен пијалок на ден може да придонесе за заштита од срцеви заболувања, покажуваат резултатите...
Тајната на долговечноста многумина ја бараат во здрава исхрана и активен, спортски начин на живот. Но, Гледис..
Консумирањето на екстази предизвикува чувство на еуфорија, ја намалува нервозата и депресијата, поради што...
Иако со години не предупредуваат за лошите последици од консумирањето на цврено месо и предупредувањата дека...
Вирусот кој се пренесува и за време на орален секс сега е главна причина за рак на грлото кај луѓето под 50...
Во 1946 година д-р Живорад Павлович го обелоденил своето животно дело и гордост на српската технологија и...
Алкохол најмногу се пие на северот на Европа и во земјите на бившиот Советски Сојуз, покажа истражувањето на...
Познато е дека доколку сакате да го задржите младешкиот изглед треба да се откажете од лошите навики од кои...
Пристигна шокантно предупредување за родителите - не им давајте на децата брза храна затоа што тоа може да има...
Луѓето кои имаат недостиг од хормонот кој се лачи во мозокот, а го регулира стресот и апетитот, имаат многу...
Експертите од Универзитетот Корк неодамна создадоа еден необичен производ - јогурт збогатен со посебни...