Здравје

Иако многу луѓе туширањето го доживуваат како незаобиколен секојдневен ритуал, стручњаците советуваат...
Аруша Неконам (25) патела од сериозен облик на анорексија, односно нејзината состојба толку се влошила...
Здравата исхрана би требало да биде нутритивно богата и да не снабди со сите потребни состојки за правилно...
Фотографиите од теретана знаат да нервираат, особено доколку почетната страна на вашиот Фејсбук или Инстаграм...
Освен што кафето „крева од мртвите“ насабајле, тоа може да биде одличен препарат и за косата и кожата. Зрно...
Националниот институт за злоупотреба на дрога во САД нарачал спроведување на детално истражување за влијанието...
Невообичаено големиот апетит може да биде симптом на здравствени проблеми, но постојат и некои други причини...
Можеби имате светли, "невидливи" влакненца кои го прекриваат вашиот задник, а можеби сте "проколнати"...
Возењето велосипед кој е потопен во вода малку повисока од еден метар и отежнатото вртење на педалите...
Француската Национална агенција за безбедна примена на лековите и медицинските препарати (АНСМ) ги предупредува...
Велат дека појадокот е најважниот оброк во денот, односно дека никако не би требало да го "прескокнете"...
Верувале или не, видеото кое прикажува сечење на домати има повеќе од 100.000 прегледи на YouTube, а многумина...
Никогаш не треба да ги оправдувате изборите што ги правите за себе и своето тело. Тоа е ваше и можете да...
Неколку чести митови поврзани со канабисот и вистината зад нив...
Себастијан Дејвид (28) од Барнли бил познат во друштвото како оној со најголем стомак, бидејќи внесувал 5.000...
Зависноста која една дрога ја создава може да се согледа низ неколку важни фактори кои на крај го одредуваат...
Вакцината која уништува многу видови на рак во завршната фаза ќе биде тестирана во Велика Британија...
За да имате подигнат и затегнат задник не морате да давате многу пари во теретана или на личен тренер, доволно...