Здравје

Кокосовото масло со години имаше лоша репутација, но бројни нови истражувања покажаа дека нема основа за тоа...
Се појави нова полова болест која многу тешко се лекува бидејќи е отпорна скоро на сите антибиотици. Станува...
Голем број на луѓе спијат во долна облека преку текот на целата година, во зима врз неа облекуваат пижами...
Иако веќе подолго време се користат секојдневно за време на готвењето, микробрановите печки се уште имаат...
Џо Викс (30) е Инстаграм ѕвезда од Лондон благодарение на програмата за исхрана која ја патентираше...
Сите жени знаат каква мака може да дојде еднаш месечно кога ќе почнат грчевите, болките, носењето влошки и...
Лорејн Хендерсон (40), мајка на две деца, сакала да има исончан тен, а токму нејзината зависност од сончањето...
Доколку го прочитате составот на пакувањето на гумени бомбони, главно ќе видите дека се направени од оризов или...
Иако многу луѓе туширањето го доживуваат како незаобиколен секојдневен ритуал, стручњаците советуваат...
Аруша Неконам (25) патела од сериозен облик на анорексија, односно нејзината состојба толку се влошила...
Здравата исхрана би требало да биде нутритивно богата и да не снабди со сите потребни состојки за правилно...
Фотографиите од теретана знаат да нервираат, особено доколку почетната страна на вашиот Фејсбук или Инстаграм...
Освен што кафето „крева од мртвите“ насабајле, тоа може да биде одличен препарат и за косата и кожата. Зрно...
Националниот институт за злоупотреба на дрога во САД нарачал спроведување на детално истражување за влијанието...
Невообичаено големиот апетит може да биде симптом на здравствени проблеми, но постојат и некои други причини...
Можеби имате светли, "невидливи" влакненца кои го прекриваат вашиот задник, а можеби сте "проколнати"...
Возењето велосипед кој е потопен во вода малку повисока од еден метар и отежнатото вртење на педалите...
Француската Национална агенција за безбедна примена на лековите и медицинските препарати (АНСМ) ги предупредува...