Во овие години мажите најмногу изневеруваат!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 21.02.2017 - 20:59

Доколку мислите дека мажите најмногу се склони кон неверства во своите тинејџерски години или раните 20-ти, се лажете!

Најновото истражување спроведено на Универзитетот во Њу Хемпшир покажа дека мажите е најверојатно да почнат да изневеруваат по својата 55-та година.

Ова најмногу се должи на средовечната криза кај мажите, која најчесто се манифестира со "бркање" на помлади жени или купување на бесни спортски автомобили во очајната потреба да си докажат на себе и на светот дека уште се млади.

Од биолошка гледна точка, научниците ова го поврзуваат и со потребата да се пренесат гените, па интересно е што иако тие што изневеруваат го прават тоа за да избегаат од "здодевниот семеен живот", всушност потсвесно го поврзуваат неверството со правење деца! :)