Вистинска убавица која доаѓа од нашето соседство

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 21.12.2016 - 20:55

Во последните години многу девојки од Косово се пробија на светската музичка сцена, а сега изгледа дека почнаа полека да го освојуваат и модниот свет.

Една од најпопуларните манекенки од овие простори е Морена Тараку, која е родена на 1-ви април 1993 година во Приштина.

Таа зад себе има неколку освоени натпревари за Мис, а покрај тоа што сака да се фотографира има и талент за музика, па пејачката кариера ја започна во 2014 година.

Убавата Косоварка вели дека за секој остварен сон е потребно многу труд, но пред сѐ верба во себе.