Соби кои создаваат чудесна оптичка илузија

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 26.12.2016 - 13:56

Питер Коглер е интернационално-познатиот уметник од Австрија кој живее и работи во Виена, а неговите последни дела буквално го хипнотизираа светот!

Коглер, кој е еден од пионерите на компјутерски-генерираната уметност, со помош на бои и проекции ги создаде овие огромни соби кои всушност се психоделични инсталации, толку генијално осмислени што кога ќе влезете во нив имате чуство дека мора да се држите за ѕидовите! :)

Погледнете и сами: