Ретки фотографии од животот на Индијанците во 1900-те!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 05.01.2017 - 15:01

Културата на Индијанците во Америка била полна со мистични обичаи и била вистинска претстава за слободата, но во 20-от век таа речиси исчезнала.

Поради ова, Едвард Шериф Кертис посветил неколку децении од својот живот фотографирајќи го животот на индијанските племиња во Северна Америка, а неговите дела се едни од највосхитувачките од таа ера.

Во 1906 година, богатиот финансиер и банкар Џ.П. Морган му дал на Кертис 75.000 долари за да сними записи за Северноамериканските Индијанци. Погледнете ги неговите импресивни фотографии: