Прекрасни фотографии инспирирани од словенскиот фолклор

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 06.12.2016 - 01:31

Фотографот Андреј Јаковлев и уметничкиот директор Лили Алеева се тандемот кој стои зад овој неверојатен проект инспириран од словенскиот фолклор.

Јаковлев и Алеева преку овој прекрасен едиторијал прават совршена фузија на високата мода и на традиционалните мотиви облекувајќи ги убавите руски манекенки во традиционална облека, која помешана со живите тонови на позадината креира речиси волшебен ефект.

Вистинска гозба за очи! :)