Погледнете како се менува телото кога ќе престанете да пиете алкохол

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 10.11.2016 - 19:03

Научниците велат дека премногу алкохол може да предизвика висок крвен притисок, што го зголемува ризикот од срцеви или мозочни удари. Исто така, може да предизвика здебелување благодарение на дополнителните калории во алкохолот.

Иако одвикнувањето од алкохол може да биде тешко, физичката промена која ја доживуваат лицето и самото тело е навистина неверојатна.

Некои од луѓето кои учествувале во проектот за разликите во изгледот откако ќе се откажете од алкохол се скоро непрепознатливи на првата фотографија.

Доколку сакате да се откажете во целост или барем да ја намалите консумацијата на алкохол, овие неколку фотографии може да ви послужат како инспирација.