Ова лето ќе се носи жолто руменило

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 16.05.2017 - 13:00

Се прашувате кој мејкап тренд ќе ја одбележи следната сезона? Одговорот ќе ве изненади

Мејкап трендовите оваа година бараат храбри бои, како на очите така и на усните, но еден производ во сето тоа останува занемаруван. И баш сега на Инстаграм преплави храбриот тренд во кој во главна улога е жолтото руменило.

Кога малку ќе размислите, тоа има и доста смисла. бидејќи поголемиот број од луѓето веќе имаат жолтикави подтонови на лицето, па ова руменило нема да изгледа како маска. Жолтата боја на лицето дава свеж изглед и сјај, па лесно е луѓето да се навикнат на овој тренд.

Што вие мислите за овој нов тренд?