Одлична вест за корисниците на Твитер

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 01.04.2017 - 13:13

Уште од минатата година Твитер најави промена во која корисниците ќе можат да напишат повеќе знаци. Не станува збор за поголем број на “карактери“ кои може да се напишат, туку во начинот на броење на 140те знаци.

Промената на последната најава на Твитер е дека во 140 знаци нема повеќе да се рачунаат содржината како фотографија и видео снимки, како ни корисничкото име при одговор на корисникот или корисниците на таа мрежа.