Најнедостапните места во светот

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 07.05.2017 - 13:15

Иако во 2017 година имаме впечаток дека не постои место на Земјата на кое не може да се дојде со авион или кратко возење, сепак има места до кои е прилично тешко или невозможно да се стигне.


На просечен патник од Лондон би му требало два ипол дена да стигне до ова осамено место, по услов да не мора да чека измеѓу сите летови и бродови со кои треба да се вози.

Островот Кергуелен на Индискиот океан претставува уште еден драстичен случај на кое се стига за недела дена.

Постојат и планини на кои сеуште се немаат качено, како Гангкер Пуенсум во Бутан.