Најк ја лансираше својата прва плус-сајз линија!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 02.03.2017 - 20:45

Дали е маркетиншки потег или сакаат да ги натераат и дебелките да повежбаат не знаеме, но спортскиот бренд Најк штотуку ја лансираше својата прва плус-сајз линија!

"Најк смета дека жените се посилни, похрабри и погласни од секогаш. Во денешно време, спортувањето не е само нешто што жената го прави, туку е нешто што таа е. Затоа, ги славиме тазличните спортски тела со оваа кампања", изјави портпаролот на Најк.

Новата плус-сајз колекција има големини од XL до XXXL и веќе можете да ја порачате онлајн: