Технологија

  • Веб-доменот "sex.com" влезе во Гинесовата книга на рекорди како најскап интернет домен на светот, пренесуваат...
  • Американскиот производител на компјутерска опрема "Apple" ги испратил поканите за настанот кој е закажан за..
  • Американската компанија "Motorola" објави дека нејзиниот таблет компјутер "Xoom" ќе чини повеќе од конкурентот...
  • За сите оние кои се опсесивно или безнадежно заљубени во личности кои се веќе во врска, на ФБ се појави нова...
  • Суперкомпјутерот на "IBM" - "Watson", беше подобар од луѓето по возбудливата борба која ја одликува секоја...
  • Куба до сега го имаше најспориот интернет на светот, но благодарејќи на Венецуела, тоа ќе се промени од јули...
  • Програмерот Џонатан Блоу, креаторот на играта "Braid", тврди дека игрите на друштвените мрежи ги тераат...
  • Во неодамна објавената вест за ова ново научно достигнување раскажавме за текот на одвивањето на проектот...
  • Научниците тврдат дека измислиле направа која може да ја елиминира лошата миризба на чевлите, оставајќи ги...
  • Во Барселона "НТС" претстави два модели на паметни телефони со копче чија единствена употреба е за брз пристап...