Технологија

 • Американската компанија "Apple" ќе ја пласира на пазарот долго очекуваната бела верзија од мобилниот...
 • Ако досега ве загрижуваше прашањето колку калории внесувате со конзумирањето на пица, чоколадна...
 • Основачот на "Facebook" Марк Цукерберг го доби правниот спор против поранешните колеги од Харвард кои...
 • Најпопуларниот видео сервис "YouTube" добива 20 нови канали со оригинална содржина кои ќе се разликуваат...
 • Две независни истражувања на пазарот покажале дека корисниците сметаат дека крајот на работната недела е...
 • Новата апликација за iPhone и iPad ќе им овозможи на корисниците да почувствуваат вкус и мирис на разни...
 • Во денешно време речиси сите се зависни од интернетот и социјалните мрежи. Многу луѓе поголемиот дел од денот...
 • Телевизорот од 1936 година со дијагонала на екранот од 30 сантиметри е сместен во дрвен ормар од орев и...
 • Во изминатите 15 години малиот мобилен телефон ни го измени животот до непрепознатливост. Сепак, првото...
 • Просечниот корисник на Фејсбук има осум покани за пријателство месечно и 130 пријатели. Отпуштената калуѓерка...
 • Бојата на "Firefox 4" се уште не се исушила, а веќе се шушка за следното дело на "Mozilla", "Firefox 5"....
 • Корисниците на Андроид или Блекбери најчесто заработуваат повеќе од сопствениците на Ајфонот, а половината...
 • Развојот на чипот кој создава електрична енергија претставува значаен чекор кон производството на мобилна...
 • Ако од секогаш сте сакале да ги посетите некои од најголемите знаменитости во Европа, а за тоа сте немале пари...
 • На корисниците на популарната социјална мрежа Фејсбук им се советува да бидат внимателни при "лајкнувањето"...
 • "Apple" традиционално го претставува новиот "iPhone" на својата годишна конференција за развој на софтвер, но...
 • Во соработка со "CityGroup" и "MasterCard", интернет гигантот Гугл подготвува систем на бесконтактно плаќање...
 • Компанијата "LG" ја претстави LG Wireless Charging Pad технологијата. Со елегантниот и модерен дизајн, LG...
 • Многу луѓе мислат дека легендарната изјава на Армстронг на Месечината е првата која ја изговорил таму, но...
 • Јапонската компанија "Panasonic" претстави камера која поседува посебна опција наречена "Beauty Retouch", со...