Microsoft објави што се Windows 10 користи од нас

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 10.04.2017 - 17:27

Со Windows 10 Creators Update, Микрософт по прв пат откри што од податоците на корисниците користи со овој оперативен систем.

Микрософт нуди целосни податоци на основ на собраните податоци, но сеуште не објавува детали за собраните податоци од оние кои го дозволиле тоа.

Тери Мајерсон нагласи дека Микрософт е посветен на транпарентноста и приватноста на корисниците и тврди дека компанијата и понатака го проценува видот на податоците кои треба да ги собере.