Место на кое Гордон Ремзи не би јадел

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 01.04.2017 - 11:56

Британскиот кувар Гордон Ремзи има високи критериуми кога е храната во прашање, но тоа не значи дека не знае да цени едноставен семеен појадок. Сепак, постои едно место на кое он никогаш не јаде.

“Работев за авикомпанија повеќе од десет години и знам каде храната стоеше, каде иде и колку долго се чува пред послушување. Нема шанси некогаш да јадам во авион.“ - призна куварот во интервјуто за Рафинери29.

Доколку е гладен, Гордон ќе посети пријатен италијански ресторан и ќе нарача некое предјадење со сувомеснато, чаша црвено вино и неколку парчиња јаболко и круша.

Како и многу други готвачи, така и Гордон има сопствен ресторан на аеродром, поточно на Терминал 5 на лондонскиот аеродром.