Места кои љубителите на Game of Thrones би сакале да ги посетат!

Места кои љубителите на Game of Thrones би сакале да ги посетат!

Популарната серија Game of Thrones која моментално се емитува седмата сезона, во најголем дел е снимана во Европа.

Порталот liligo.com состави листа на локации на сите седум кралства Вестероса и заклучи дека патот вкупно би траел три дена.

Најпрво треба да го посетите Мароко во кој се наоѓаат градовите Заливот на робовите кој ги ослободи Денерис, вклучувајќи ги Астапор, Пентос и Јункаи.

Од Мароко ќе се упатите на Малта, на кој е сниман голем дел од првата сезона и која послужи како престол на Седумте кралства Вестероса.

Од Малта идете до Дубровник во Хрватска, каде може да ја посетите црквата Св. Игнација каде во нејзина близина е снимен одот на срамот на кој беше осудена Серсеј.

После Дубровник следи Единбург во Шкотска, во кој може да видите делови од Винтерфел.

Краток лет од таму ќе ве однесе до Белфаст во Ирска кој послужи како Вестерос.

На крајот посететего Рејкјевик, Исланд, да ја видите долината позади Ѕидот, вклучувајќи ја магичната пештера во која Џон и Игрит имаа романса.