Мажите никогаш не се опоравуваат по значајни врски!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 15.12.2016 - 14:46

Кога се работи за љубовта и врските, раскинувањата се болни независно дали сте маж или жена. Но, што потоа?

Доколку моментално сте во фаза на раскинување или се нервирате бидејќи изгледа дека на бившиот му е супер, оваа статија ќе ве интересира.

Имено, истражувањето кое започна во 2000 година вклучува повеќе од 2000 разведени испитаници (и мажи и жени) откри дека мажите мноогу потешко заздравуваат по значајна врска! Дури и по 6-9 години по раскинот мажите не можат да се опорават и стануваат емоционално нестабилни, а огромен број од нив никогаш не се опоравиле!

Од друга страна, жените се развиваат и напредуваат во секој поглед, иако  нив од прва расккинот посилно ги погодува, и полесно преболуваат. Истражувањето соопштува дека мажите длабоко ги погодува раскинот на подолга временска раздалеченост бидејќи им треба подолго време да сфатат што изгубиле.

Затоа девојки, сетете се на ова секојпат кога ќе помислите дека на некого не му е гајле за вас и изгледа среќен на Инста и Фејсбук! :)