Магични фустани инспирирани од цртаните филмови на Дизни

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 03.03.2017 - 17:49

Секогаш кога во некој проект е вклучена магијата на Дизни цртаните, тогаш скоро секогаш станува збор за нешто навистина прекрасно.

Па, така е и со колекцијата на дизајнерката Мери Катранцу, која се одликува со сцени од цртаните како што се "Фантазија", "Петар Пан" и "Алиса во Земјата на чудата".

Резултатот од нејзината работа се модели кои вистински ја носат магијата на модните писти.

Погледнете дело од нејзините модели, како и тематиката од цртаните која послужила како инспирација за истите.