Луксузен бренд ја искорпира торбата на Икеа

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 27.04.2017 - 11:43

Луксузниот бренд Balenciaga, ја претстави чанта која секој кој барем еднаш бил во Ikea ќе ја препознае сличноста.

За се да биде додатно смешно, Balenciaga ја продава својата торба за 2000 евра, додека во Ikea скоро истата е само 99 центи.

“Ни ласка што Balanciaga има торба што личи на нашата биоразградливата плава торба од 99 центи. Ништо не може да ја победи практичноста на големата плава торба.“ - изјавија од Ikea.

Погледнете ја сличноста и сами:

Вчера Ikea се огласи за тоа како да ја препознаат оригиналната торба.