Лекција за тоа како се почитува природата

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 15.11.2016 - 16:51

Нема потреба од многу зборови - се' што треба да направиме е да ги погледнеме примерите на овие архитекти и да учиме од нив.

Најлесно е да ја елиминираме моменталната пречка и да отсечеме се' што ни стои на патот, но само ако застанеме за момент и размислиме колку години ѝ се потребни на природата да создаде еден живот, веруваме дека никој не би имал срце само да уништува и да бетонира.

Погледнете каква благодарност изразуваат спасените дрвја со тоа што неверојатно прекрасно го облагородуваат секој простор. Се' што треба е малку имагинација и многу љубов!