Кралот фотографиран со љубовницата

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 17.05.2017 - 19:36

Тајландската власт побараа од Фејсбук да го отстранат видеото од нивниот крал од гермнанскиот шопинг центар.

Маха Ваџиралонгкорн е фотографиран минатата година како во искината маица со лажни тетоважи шета низ трговскиот центар со својата љубовница. Освен што привлекоа внимание со својот изглед, секој би помислил дека е обичен пар.

Првобитно им се заканиле со тужба доколку не биде отстрането видеото до вторник, но како што поминал рокот изјавија дека сепак нема да има тужби.

Иначе, навредувањето на монархот на Тајланд се казнува и до 15 години затвор.