Идеалното поткровје дизајнирано за модерните мажи

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 02.11.2016 - 17:17

Традиционалната зграда во Монтреал, Канада, неодамна била претворена од пожарникарска станица во стамбена зграда.

Архитектот Манон Белангер го прифатил предизвикот да го реновира поткровјето, кое го носи името "Loft Vieux-Montréal" и да му даде модерен и оригинален допир.

Апартманот има одлична локација и тераса со неверојатен поглед на градот и пристаништето.

Внатре, поткровјето располага со отворен простор за дневна соба и трпезарија, а функционалните зони се визуелно поделени со дрвени столбови.

Дизајнот е современ и помалку индустриски, што било дополнително доловено со замената на старите дрвени скалила со спирални метални скали кои водат кон терасата.