Фотографија од Африка стана интернет хит

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 06.03.2017 - 20:38

На интернет забрзано се шири застрашувачка слика која наводно настанала вo eдeн oд поголемите градови во Замбија, Китње.


На неа, како што тврди авторот, на небото се гледа Дементор – едно од најстрашните суштества од сагата за Хари Потер.

Човекот што ја направил фотографијата, раскажува дека го следел „чудовиштето“ 30 минути. Некои од луѓето околу него почнале да се молат, а други пак, едноставно побегнале, раскажува тој.

Секако, важно е да се нагласи дека фотографијата најверојатно е фотомонтажа или пак се работи за необичен облик на облак.