Фотки кои докажуваат дека природата е најголемиот уметник!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 03.02.2017 - 16:57

Нашата планета е навистина спектакуларно и прекрасно место за живеење, исполнето со преубави природни убавини.

Дури и онаму каде што човекот се замешал, секогаш природата е таа којашто го задава последниот "удар со четката", па нема сомнеж дека токму таа е најголемиот уметник кој го познаваме.

Местото каде пустината Намиб се среќава со морето.


Водопад од работ на глечер во Свалдбард, Норвешка.


Реката Верзака во Швајцарија која е толку бистра што можете да видите сѐ до самото дно.


После дождот.


Спектакуларно зајдисонце во Русија.


Кружни облаци над Монт Дамаванд.


Бура во Јужна Дакота.


Хеликоптер кој се доближува до површината на морето.


Есенските бои пресликани во водата.


Медуза од длабоките води која изгледа како вонземјанин.


Зградата Крајслер во Њујорк.


Арктичките светлини во Норвешка.


Плажа во карпите во Сардинија.


Мува прекриена со кристални капки дожд.


Црвениот плоштад во Москва.


Фотографија со неверојатно долга експозиција.


Кит пред очите на пливачите.