Филмски фрази кои го обележуваат секојдневието!

Филмски фрази кои го обележуваат секојдневието!

Некои филмови кои сме ги гледале се толку добри што дури памтиме и цели дијалози, а некои се уште подобри со тоа што режисерот вметнал една фраза која го обележала целиот филм, а токму следните филмски фрази се едни од најдобрите на сите времиња.

– Ќе му дадам понуда која нема да може да ја одбие, Дон Корлеоне, „The Godfather“

– Бонд. Џејмс Бонд, Џејмс Бонд, „Dr No“

– Мене ми се обраќаш?, Травис Бикл, „Taxi Driver“

– Поздрави го мојот мал пријател, Тони Монтана, „Scarface“

– Зошто толку сериозност?, Џокер, „The Dark Knight“

– Искрено мили, не ме интересира, Рет Батлер, „Gone with the Wind“

– Г-ца Робинсон, се обидувате да ме заведете, нели?, Бен Брадок, „The Graduate“

– Ќе се вратам, The Terminator

– Не е мое темпо, Теренс Флечер, „Whiplash“

– Во еден миг помислив дека ќе ме изедиш, Сид
Не јадам нездрава храна, Сид, „Ice Age“

– Јас сум крал на светот, Џек Довсон, „Titanic“

– Нека силата биде со тебе, Хан Соло, „Star Wars“

– Ќе ти треба поголем брод, Броди, „Jaws“

– Само продолжи да пливаш, Дори, „Finding Nemo“

– Ајде повели, разубави ми го денот, Хери Калахан, „Sudden Impact“