Девојката која што "маните" ги претвори во уметничко дело

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 20.03.2017 - 12:39

Успеа своето ретко кожно заболување да го претвори во нешто магично.

Аш имала само 12 години кога и бил дијагностициран Витилго, кожна болест во која пигментните ќелии се уништуваат и како резултат на тоа се појавуваат бели кругови.

Како овие белези со тек на време почнале да се шират, таа почнала да се срами од своето тело и да го крие.

Таа сега има 21 година и научила да го сака своето тело и со гордост да го покажува.

Аш го претвори своето тело во уметност.

 

"Никогаш не приметив колку всушност е убаво моето Витилго, се додека не го урамив со црн маркер. Тоа навистина помага да направам различни бои и облици на телото".