Црешите порано расцветаа во овој јапонски град!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 16.02.2017 - 22:20

Пролетта дојде порано во гратчето Кавазу во Источна Јапонија!

Ова мало гратче се наоѓа во близина на Токио и е познато по 8.000-те илјади црешови дрва кои приредуваат вистинска магија кога цветаат.

Црешовите цветови, кои на јапонски се нарекуваат "сакура" и се симбол на Јапонија, обично цветаат во Април, па затоа ова дојде како вистинско изненадување. Уживајте во прекрасните фотографии: