Боја која ќе владее во 2018 година

Боја која ќе владее во 2018 година

Секоја година, институтот Пантоне ја избира најпопуларната боја за претстојниот календарски период. Во 2018 година, сите, ако им веруваме на експертите, ќе носиме виолетова боја.

Точното име на нијансата што ќе ја обележи годината пред нас е „Ултра виолетово” кое Пантоне го опиша како „драматично провокативно и замислено виолетово”, нагласувајќи дека оваа нијанса е избрана бидејќи „евоцира оригиналност, гениј и визионерско размислување”. Станува збор за „длабоко виолетова”, што е најблиску до бојата на модар патлиџан. Значи, во зависност од виолетовата боја што ќе ја одберете во 2018 година, нема да направите грешка.

 

Wholeheartedly embracing #Pantone’s 2018 Colour of the Year with @anyuta_rai. 💜#UltraViolet

A post shared by WedLuxe (@wedluxe) on