80% од луѓето раскинуваат на овој начин

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 07.05.2017 - 11:00

Некогаш луѓето се трудеа на својот партнер да објаснат дека е крај на нивната врска, а денес тоа правило се помалце се почитува.

Секој ден сме сведоци на нови трендови кои се необјасниви. Некогаш раскинувањето преку смс порака се сметаше за срамота, меѓутоа новите истражувања потврдија дека се повеќе млади луѓе врските ги прекинуваат на бизерен начин, така што само ги снемува.

Сигурно и вие сте биле сведок на ваков начин на раскинување. Партнерот без траг и глас да го снема. Изгледа дека раскинувањата на вообичаен начин не се актуелни, па сега е нормално да се свртите и си заминете без објаснување.

На основ на истражувањата е потврдено дека дури 80% од младите се оставени на овој начин.

Не постои објаснување за ваквата постапка, но одговорот е едноставно многу јасен - или сте човек или не.