6 причини поради кој ви касни менструалниот циклус, а не е бременост

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 10.04.2017 - 17:34

Ви доцни менструалниот циклус и се сомневате дека би можеле да сте бремени? Тоа не мора да е случај

Во текот на одредени активности или состојба, менструалнипт циклус може да се поремети и да ви доцни. Ви ги претставуваме 6 причини поради кој менструалниот циклус доцни или изостанува во целост.

1. Рана менопауза

2. Константно сте под стрес

3. Реакција на лекови

4. Направите пауза од напорните тренинзи

5. Лошо спиете

6. Нагла промена на тежината