5 причини повеќе да не носите апостолки

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 11.05.2017 - 20:26

Апостолките се едни од најпрактичните летни обувки, а сега се прават во различни варијанти, да бидат користени во опуштена и малку по формална прилика.

За жал, апостолките не се здрави и лекарите воопшто не ги препорачуваат, бидејќи можат да штетат и тоа на следниве начини:

1. Од нив се добиваат пликови

2. Не го подршуваат одбликот на стопалото

3. Прават атлетско стопало

4. Предизвикуваат грчење на прстите

5. Опасност од повреди