5 правила кои ќе мора да ги почитува Меган доколку се омажи со Хaри

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 17.04.2017 - 17:35

Веќе неколку месеци се зборува дека Meghan Markle ќе стане британска принцеза, бидејќи нејзината врска со Harry е се поозбилна.

Сите знаеме зашто е добро да се биде принцеза, меѓутоа познато е дека кралското семејство функционира според протоколи, еве 5 бизерни правила кои Меган ќе мора да ги почитува.

1. Сакала или не ќе мора да престане да јаде школки за да се одбегне можност од алергиска реакција или тровање. На сите членови од семејството им е забрането да јадат школки.

2. Едно од чудните правила е дека во слободно време не смее да игра Монопол.

3. Меган никогаш веќе нема да смее да ја изјави својата политичка определба или да го каже своето мислење за политичката состојба во земјата. Членовите на кралското семејство имаат право на глас, но обично не го користат.

4. На членовите на семејството ќе мора да им се обраќа со "Sir" или "Ma'am". Освен тоа, ќе мора да се навикне на тоа дека ретко кој ќе ја ословува по име, туку со Нејзиното кралско височество принцезата од Велса (или Војвоткина, доколку Хари добие титула на Војвода).

5. Нема да може да седне или застане каде што ќе посака. Доколку се најде во друштво на сите членови на кралството, секогаш ќе се знае која позиција ја завзема, а тоа секако е одредено по чиновите.