19 неверојатни мачки кои чинат цело богатство!

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 16.02.2017 - 17:22

Иако во светот има преку 250 различни видови на мачки, сепак само мал дел од нив претставуваат вистинска елита и чинат вистинско мало богатство.

Од оние без крзно, до најбушавите, ова се 19 најскапи мачки во светот.

Норвешка шумска мачка, 600-3.000 долари


Хималајска мачка, 500-1.300 долари


Шкотска мачка, 200-1.500 долари


Питербалд, 400-1.200 долари


Египетски Мау, 500-1.500 долари


Мејн Кун, 600-1.500 долари


ЛаПерм, 200-2.000 долари


Руска сина мачка, 400-2.000 долари


Серенгети, 600-2.000 долари


Вилинска мачка, 2.000 долари


Тојгер, 500-3.000 долари


Американска мачка, 1.000-3.000 долари


Бенгалска мачка, 1.000-4.000 долари


Сафари, 4.000-8.000 долари


Као Мане, 7.000-11.000 долари


Чауси, 8.000-10.000 долари


Каракал, 7.000-10.000 долари


Савана, 4.000-22.000 долари


Ашера, 22.000-100.000 долари