10 работи кои мајките и татковците ги прават различно

Извор: ЗаЗабава | Објавено: 13.02.2017 - 19:27

И мажите и жените имаат свои начини на воспитување на своите деца, а покрај многуте работи во кои се согласуваат и се слични, има неколку разлики во односот со своите деца.

Татковците почесто се подготвени на ризици и игра, додека мајките секогаш пред сѐ ќе ја стават безбедноста на детето и ќе се грижат за во секој момент да биде заштитено.

Сепак, на крајот на денот сите ги сакаме подеднакво и мајките и татковиците, но тоа не значи дека не треба да се насмееме на нивниот различен пристап кон воспитувањето! :)